Contact & Klantenservice

Algemeen

Funatiqs livechat

Contact maak je het beste via de Livechat! Het voordeel aan de livechat is dat we direct kunnen helpen en uw problemen oplossen terwijl we achter de computer zitten.

Tussen 09:00 en 17:00 zijn we altijd actief bezig u te woord te staan.

Buiten deze tijden zijn er minder mensen werkzaam, maar proberen we nog steeds u te helpen via deze livechat!

Klachten over ons

We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar The Pool Company of te overleggen via livechat. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Bestelling volgen

Waarom heb ik geen bevestiging van mijn bestelling ontvangen?

Kijk eerst even in je spambox. Is deze daar niet? Kijk dan even in je The Pool Company account of je order daar bij staat.
Er is een grote kans dat wij nog bezig zijn met het verwerken van je bestelling. Dit kan maximaal 30 minuten duren na het plaatsen van je bestelling. Mocht je dan nog geen bevestiging hebben ontvangen en staat de bestelling ook niet in je account, neem dan contact op met de klantenservice.

Mijn pakket wordt verzonden met PostNL. Hoe volg ik mijn pakket?

Van The Pool Company krijg je een track and trace code. Zodra je deze hebt kun je de zending online volgen. Of gebruik de PostNL-app. We tonen het bezorgmoment en de locatie.
Pakket of aangetekende brief volgen (met track & trace).

Mijn tracking code is van DHL. Hoe werkt dat?

Met track en trace volg je je pakket binnen Nederland op de voet. Elk moment van de dag. Een pakket naar het buitenland volg je via de internationale track en trace. Alleen voor brievenbuspakketten naar het buitenland is geen track en trace beschikbaar.
Hou het zendingsnummer en de postcode van de ontvanger bij de hand, dan weet je altijd precies waar je pakket zich bevindt. We sturen je een e-mail of sms zodra je pakket is bezorgd.
Een pakket volgen van DHL doe je via
https://www.dhlparcel.nl/nl/consument/volg-je-pakket?lc=nl-NL
Kan je hem hier niet vinden? Probeer dan hier voor internationale orders:
https://nolp.dhl.de/nextt-online-public/search

Ik weet niet welke vervoerder mijn pakket levert. Wat nu?

Heb je al wel een track and trace gekregen? Controleer dit in je account bij je bestelling. Of controleer dit in je mailbox: we hebben je de track and trace gemaild.

Is het onbekend welke partij levert, maar heb je wel een tracking code? Vul de code dan hier in:

http://parcelsapp.com/nl/tracking/

Of hier:

https://trackitonline.org/?service=track

Wat is de tracking url van DPD?

Volg jouw DPD pakket via deze site: https://tracking.dpd.de/status/nl_NL/parcel/

Bestelling retourneren

Hoe retourneer ik mijn artikelen?

Stap 1) Vul het retourformulier in op. Deze vind je het kopje “bestelling retourneren en ruilen”
Stap 2) Betaal de eventuele verzendkosten
Stap 3) Wij controleren de retouraanvraag.
Stap 4) U ontvangt automatisch het retour etiket.
Stap 5) Print het retouretiket uit en neem deze mee naar het servicepunt van de transporteur die u heeft gekozen.

Wat zijn de Retourvoorwaarden?

U heeft als consument het herroepingsrecht, dit is het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar The Pool Company zijn voor eigen rekening.
Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan The Pool Company geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via email of livechat. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.
Het artikel kan alleen terug gestuurd worden in de originele verpakking.
Het artikel moet in originele staat zijn, dus niet uitgepakt, geopend of dergelijke.
Je dient zorgvuldig om te gaan met het artikel dat je retour wil sturen.
Stuur het artikel met alle geleverde toebehoren terug conform de retourinstructies die je van ons ontvangt bij het retour melden van je artikel.

Welke artikelen kun je niet retourneren?

Digitale cadeaubonnen
Fysieke cadeaubonnen en -kaarten
Verzegelde producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden en waarvan de verzegeling na levering is verbroken
Verzegelde audio-, video-opnamen en computerprogrammatuur, waarvan de verzegeling na levering is verbroken
Software abonnement
Is het artikel beschadigd en heb je het binnen de afgelopen 30 dagen ontvangen, dan kun je het laten repareren of retourneren.

Zijn er uitzonderingen?

Zijn er uitzonderingen voor artikelen die normaal niet mogen worden geretourneerd?

Ja! Bij een teleurstellende zwangerschap is het mogelijk om je artikelen gerelateerd aan je zwangerschap te retourneren. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder.

Wat is het retouradres?

LET OP! Stuur niet zomaar artikelen op. Zonder juiste codering worden deze niet geaccepteerd. U moet het product aanmelden via het formulier. Wij geven dan aan het magazijn aan dat jouw pakket er aan komt. Onbekende pakketten worden geweigerd.

Geldt het herroepingsrecht ook voor zakelijke klanten?

Als zakelijke klant geldt het herroepingsrecht niet. Wij accepteren retouren van zakelijk klanten alleen als onze leverancier deze producten van u retour wilt nemen. Dit is vaak als bijvoorbeeld het product kapot zijn geleverd of er een productiefout is gemaakt.

Wat als ik het retouretiket niet kan printen?

Retourneer je een artikel via PostNL dan krijg je bij de retourmelding een barcode. Laat deze barcode via je smartphone scannen door een medewerker van een PostNL-punt.
Of neem het retournummer en het retouradres handmatig over op een eigen etiket en plak dit op de retourdoos.
Tip: bewaar het verzendbewijs. Daarmee kunnen we je verzending traceren als er iets misgaat.

Wat kost retourneren?

Een product retour sturen werkt hetzelfde als een product laten bezorgen: een vervoerder transporteert jouw goederen, hier zitten kosten aan verbonden. Meestal betalen wij de retourkosten tot een bepaald niveau. We behandelen retour graag voor jouw en hebben speciale deals gemaakt met transporteurs. Als je jouw product niet via een deal wilt verzenden, dan kun je uiteraard zelf kiezen voor een andere manier. Laat je ons dit wel even weten?

Hoe moet je niet retourneren of een bestelling ontbinden?

– Door zomaar het product op te sturen naar ons adres of welk adres dan ook. Wij kunnen dit niet registreren en dan is er een kans dat uw pakket verloren gaat.
– Door een betaling te storneren (bijvoorbeeld via Paypal of creditcard)
– Door elke andere manier dan in dit artikel beschreven is.

Garantie

Wat is het garantiebewijs van mijn artikel?

Bij ons geldt je aankoopbewijs, oftewel je factuur, als garantiebewijs om aanspraak te kunnen maken op de (wettelijke) garantie. Meer weten over je factuur
Het is mogelijk dat er bij je bestelling een garantiekaartje van het merk wordt meegestuurd. Dit kaartje is niet het garantiebewijs en hoeft niet bewaard te worden.

Heb ik garantie op mijn artikelen?

Ja, voor alle artikelen die je bij The Pool Company koopt, geldt de wettelijke garantie. Dit betekent dat een artikel in goede staat moet verkeren en bij normaal gebruik naar behoren dient te functioneren. Wanneer je een artikel ontvangt waarbij dit niet het geval is, bieden we je zo snel mogelijk een passende oplossing. Afhankelijk van het artikel doen wij dit door reparatie of terugbetaling van je aankoopbedrag.

Naast de wettelijke garantie geldt voor bepaalde artikelen de fabrieksgarantie. Een fabrieksgarantie is een extra garantie die wordt gegeven door de importeur of fabrikant. De fabrikant of importeur kan zelf voorwaarden stellen aan deze garantie. Ook is de garantieduur afhankelijk van de fabrikant. Meer informatie over de fabrieksgarantie vind je in de documentatie van het artikel.

Wat zijn de kosten van de reparatie buiten de garantievoorwaarden?

Dat hangt af van het soort artikel en defect. Defecten binnen de garantievoorwaarden en de garantietermijn repareren we gratis. Valt het defect buiten garantievoorwaarden en garantietermijn: geen zorgen, we geven je altijd eerst een prijsopgave voor we de reparatie starten. Daarna kan je kiezen wat je wilt doen:
Je gaat akkoord met de prijsopgave en laat het artikel tegen betaling repareren. Zodra je betaald hebt, sturen we je gerepareerde artikel terug
Je laat het artikel niet repareren maar wil het wel terug. Nadat je onderzoekskosten hebt betaald, sturen we het artikel terug. Je betaalt dan 19,95 euro onderzoekskosten of, wanneer de reparateur bij je thuis is geweest, gemiddeld 60 euro voorrijkosten.
Je laat het artikel niet repareren en je hoeft ook niet terug. We ruimen het dan voor je op.

Wat zijn de kosten van de reparatie aan huis buiten de garantievoorwaarden?

Als het artikel oneigenlijk gebruikt is, zoals bijvoorbeeld bij breek- of stootschade of bij verkeerde installatie of bij onjuist gebruik/onderhoud kun je geen aanspraak maken op gratis reparatie of vervanging. Ook als het defect binnen het verwachtingspatroon bij normaal gebruik van het artikel valt, zoals bij slijtage, kun je geen aanspraak maken op gratis reparatie of vervanging. De kosten die een dergelijke reparatie met zich mee brengt hangt sterk af van de benodigde onderdelen. De monteur zal bij je ter plekke een kostenopgave maken. Houdt altijd rekening met voorrijkosten en de kosten voor arbeid ook al besluit u niet tot reparatie over te gaan.

Wat is de termijn van de fabrieksgarantie van mijn artikel?

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie (deze termijn verschilt per product). Een artikel moet bij levering in goede staat verkeren en bij normaal gebruik naar behoren functioneren. Daarnaast geldt voor sommige producten een fabrieksgarantie, de termijn van de fabrieksgarantie is te vinden in de meegeleverde documentatie van de fabrikant.

Wanneer geldt de garantie niet?

– Defecten die ontstaan zijn door verwaarlozing, klappen, foutief gebruik, manipulatie, verkeerde spanning of installatie, of slijtage, worden niet gedekt.
– In het geval van computer producten, dekt de garantie geen virusverwijdering, programmaherstel of herinstallatie na formatteren.
– Als er een detail van de garantie of het aankoopbewijs aangepast, veranderd of vervangen is; en/of
– Als er geknoeid is met het identificatienummer of met het product dat onder garantie valt of als het gerepareerd is zonder voorafgaande toestemming van de Technische Dienst.

Betalen

Hoe kan ik bij Funatiqs betalen?

Met geld. Of cadeaubonnen. En welke methode je ook kiest, je betaalt sowieso veilig.

Achteraf Betalen

Klarna is een Zweedse betaaloplossing die verschillende betaalmethodes aanbiedt: Achteraf betalen en Gespreid betalen. Beiden leggen de focus op het creëren van de meest flexibele betaalervaring voor de consument.

Achteraf betalen
Geld uitgeven aan een product waar je niet 100% zeker van bent is altijd een risico. Wij bieden u daarom de kans om de betaling uit te stellen, hierdoor verlaag u dat risico en wordt het makkelijker voor u om over te gaan tot een aankoop. Met Klarna: Achteraf betalen heeft u deze mogelijkheid. U heeft 14 dagen de tijd om te betalen nadat u het product heeft ontvangen. Op die manier kunt u het product zien, aanraken en uitproberen voordat u betaald.

Gespreid betalen

Met Klarna: Gespreid betalen heeft u de mogelijkheid bieden om in termijnen te betalen, zonder dat u een ellenlang proces moeten doorlopen. Slice It (Gespreid betalen) is vooral een goede optie voor grotere producten met een groter bijbehorend prijskaartje. Door u de vrijheid te geven uw kosten te spreiden is het makkelijker voor u om grotere items te kopen. Het is voor de meeste mensen immers makkelijker om tien maanden lang 150 euro te betalen dan 1500 euro in één keer.

Betalen met Klarna

Betalen met Klarna is simpel. U gebruikt alleen “top of mind”-gegevens, zoals naam, adres en geboortedatum. Klarna doet vervolgens een real-time check (<1 seconde) en de transactie is afgerond. Nadat wij de order hebben gecaptured (geactiveerd na verzending) ontvangt u een e-mail. Deze e-mail bevat een link waarmee u kunt inloggen in het consumentenportaal op klarna.com of in de Klarna-app.

Kan ik altijd achteraf betalen?
Ja, iedereen kan dit, maar u moet wel toegelaten worden door Klarna zelf.

iDeal

Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. U rekent af in de vertrouwde mobiel bankieren app of internetbankieromgeving van uw eigen bank. Betalen zoals u eigenlijk al gewend bent.
iDEAL is gebaseerd op de mobiel bankieren app en internetbankieromgeving en hanteert dezelfde beveiligingstechnieken. Dit betekent dat iDEAL net zo veilig is als internet- en mobiel bankieren.
Banken werken voortdurend aan de veiligheid van internet- en mobiel bankieren. Zelf kunt u er ook voor zorgen dat u op een veilige manier van internet- en mobiel bankieren gebruik maakt. Betaalvereniging Nederland heeft een speciale website ontwikkeld veiligbankieren.nl. Op deze website geeft de Betaalvereniging in een aantal handige stappen weer hoe u veilig kunt internetbankieren.
Veilig betalen via betaallink
Als u een betaallink met een iDEAL-betaalverzoek ontvangt, moet u opletten dat u de betaling veilig uitvoert. Hieronder staan de kenmerken waar u op moet letten.
Hoe herkent u de e-mail?
Het mailadres van de afzender moet info@shopiqs.com. We gebruiken hiervoor geen ander emailadres. Dit betekent dat de gegevens na het @-teken precies hetzelfde moeten zijn als die van de website van het bedrijf. In dit geval: de mail is afkomstig van info@shopiqs.com, dus het adres van de website van het bedrijf is dan shopiqs.com.
Ontvangt u een email van iemand anders dan info@shopiqs.com, neem dan contact op met ons om uit te zoeken waarom u deze e-mail met een betaalverzoek heeft ontvangen.
In de e-mail vindt u een hyperlink. Als u op deze link klikt, gaat uw webbrowser automatisch naar de website van het bedrijf, of van onze samenwerkingspartij, Mollie Payments (betaaldienstverlener) die namens ons de betalingen uitvoert.
Hoe ziet de webpagina er uit?
Op de webpagina, waar u terecht komt, vindt u ook duidelijke kenmerken:
De beschrijving van het product dat u heeft besteld, of de dienst die u heeft afgenomen.
De webpagina is beveiligd. Afhankelijk van uw webbrowser ziet u kenmerken die aangeven dat de pagina is beveiligd. De adresregel (URL) begint altijd met https://. Zo bent u er zeker van dat het een beveiligde website is. Alle webbrowsers geven u de mogelijkheid om te controleren, of u daadwerkelijk op de website van het juiste bedrijf zit.
Op de webpagina kunt u vervolgens de betaalmogelijkheid kiezen.
Ga voor de zekerheid na of de begunstigde en het bedrag in het betalingsoverzicht overeenstemmen met wat u met het bedrijf hebt afgesproken.

Creditcard

Wereldwijd worden de meeste online aankopen betaald met creditcard. Kaarthouders kunnen aankopen doen op krediet en betalen later, meestal aan het einde of begin van de maand, het hele bedrag dat ze gedurende maand uitgegeven hebben, terug. De wereldwijd bekende creditcard-bedrijven inspireren vertrouwen bij klanten en consumenten, en doorgaans bieden ze uitgebreide kopersbescherming en -verzekering, wat resulteert in meer conversie voor winkeliers.
shopiqs ondersteunt alle belangrijke globale en gelokaliseerde creditcardmerken. Momenteel ondersteunen we Visa, Mastercard, American Express, Cartes Bancaires en CartaSi, waarmee klanten zowel globaal als lokaal bediend kunnen worden. Alleen Visa heeft al 2,5 miljard kaarten in circulatie en wordt gebruikt in meer dan 200 landen. In totaal verwerkt Visa wel 109 miljard transacties per jaar.

Bancontact

Bancontact is een Belgisch betaalschema. Het is de Belgische marktleider op het gebied van elektronische betalingen, met ruim 15 miljoen kaarthouders. Meer dan 80% van de Belgische webshops accepteert Bancontact al als betaalmethode. Wanneer Bancontact gebruikt wordt om online aankopen te betalen, maken consumenten geld over vanuit hun bankrekening middels de vertrouwde Bancontact online bankomgeving. Hierdoor zijn betalingen gegarandeerd en kunnen ze door de consument niet teruggedraaid worden. Winkeliers ontvangen direct een bevestiging van de status van de betaling, waardoor bestellingen ook direct verwerkt kunnen worden.
Bancontacts online betaalplatform kan gebruikt worden door iedereen met een door Bancontact uitgegeven betaalkaart. Meer dan 20 Belgische banken geven deze kaarten uit, waardoor er ruim 15 miljoen kaarthouders zijn. Banken die Bancontact-kaarten uitgeven zijn ABK Bank, Argenta, AXA Bank, Bank J. Van Breda, Belfius, Beobank, BNP Paribas Fortis, bpost bank, CBC Banque, CPH Banque, Crelan, Deutsche Bank, Fintro, Hello Bank, ING België, KBC Bank, Keytrade Bank, Nagelmackers, Record Bank en VDK Spaarbank.
Gedurende 2015 verwerkte Bancontact meer dan 27 miljoen betalingen, dagelijks gemiddeld 70.000 betalingen. In hetzelfde jaar kwam Bancontact met een app waarmee online betalingen ook voldaan kunnen worden, waardoor betalen via Bancontact nog makkelijker werd voor consumenten.

Welke betaalmogelijkheden zijn er allemaal?

Er zijn er veel! Welke precies geschikt zijn voor jouw situatie kun je zien in de checkout bij het kopje “afrekenen”

Levering

Mijn “Funatiqs“-bestelling is verzonden, maar ik heb die nog niet ontvangen. Wat moet ik doen?

Wij streven ernaar om je bestelling zo snel mogelijk te bezorgen. Staat je bestelling al meer dan twee werkdagen op ‘Verzonden’? Neem dan contact op met de klantenservice!

Mijn bestelstatus is "Wachten op track and trace". Wat betekent dat?

De status “In behandeling” geeft aan dat de bestelling is gelukt, dat de betaling succesvol is afgerond en dat wij de bestelling correct hebben ontvangen en dat de verzending in behandeling is. Kort door de bocht betekent dit dat iemand in een van onze magazijn uw pakket aan het verzamelen is en deze klaar aan het zetten is voor vervoer.
Staat je bestelling al meer dan twee werkdagen op deze status? Neem dan contact op met de klantenservice!

Wat betekent de status "In behandeling"?

De status “In behandeling” geeft aan dat de bestelling is gelukt, dat de betaling succesvol is afgerond en dat wij de bestelling correct hebben ontvangen en dat de verzending in behandeling is. Kort door de bocht betekent dit dat iemand in een van onze magazijn uw pakket aan het verzamelen is en deze klaar aan het zetten is voor vervoer.
Staat je bestelling al meer dan twee werkdagen op deze status? Neem dan contact op met de klantenservice!

De status is "Afgerond", maar ik heb nog niks ontvangen. Wat nu?

Zodra jouw bestelling door de transporteur is opgehaald, dan ontvang je de factuur, de track and trace en wordt jouw order gezet op “afgerond”. Immers, wij hebben jouw order afgerond, het is nu aan de verzendpartij om te doen wat hij moet doen: jouw pakket bij jou thuis leveren. Kijk op de track and trace die we je gemaild hebben waar jouw bestelling is.
Het kan zijn dat een levering langer duurt dan gepland. Staat je bestelling al meer dan twee werkdagen op deze status en heb je nog steeds niks ontvangen? Neem dan contact op met de klantenservice!

Ik heb niet alle artikelen uit mijn bestelling ontvangen.

In je Bestelstatus zie je wanneer welke artikelen verzonden zijn. Zijn alle artikelen op dezelfde dag verzonden, maar heb je ze niet allemaal ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder.

Kom je er nog steeds niet uit?

We zijn hier om u te helpen

09:00 – 18:00. Maandag – Vrijdag.


Start Livechat